RADIATOR INREGELEN MET BEHULP VAN WARMTEBEELDCAMERA: CV KETEL 60 GRADEN

Met een warmtebeeld camera kunt u 1--2 of 3 meetpunten instellen waarmee het afregelen van een radiator geen probleem meer is. In deze video is de aanvoertemperatuur van de cv ketel op 60 graden gezet.

Stel de meetpunten in op de aan en afvoer van de radiator, het verschil tussen de aanvoer en de retour moet 0,8 zijn. In dit geval moet de retour dus 48 graden zijn. Wacht op het moment dat aan de ingang van de radiator de temperatuur de 60 graden heeft benadert en draai dan de regelknop verder open of dicht. Wacht daarna 20 minuten en kijk dan of het verschil 12 graden is en blijft.

Doe dit afstellen wel tijdens het opwarmen van de radiator, zodra de cv ketel uitslaat koelt de aanvoer af.

Belangrijk is dat je dit eerst doet voordat je de Radiator Heat Assistant of de Tangentiële Radiator Ventilator aansluit. Op deze video staat de Radiator Heat Assistant aan en is het verschil tussen 10 en 12 graden, dat is goed.

In dit geval heeft de Radiator Heat Assistant geen invloed op de aanvoer en de retour temperatuur maar dit kan bij kleinere radiatoren wel het geval zijn.

Controleer altijd ( bij een werkend Radiator Heat Assistant ) het verschil tussen de temperatuur van de aanvoer en de retour. Draai eventueel de aanvoer verder dicht als dit verschil te weinig is.

 

Warmtebeeld video radiator instellen