Eco Dryer Systems
 

De Radiator Heat assistent maakt gebruik van de ruimte in de radiator zelf en gebruikt deze als luchtdoorvoer.

De radiator wordt aan de bovenkant en zijkant afgesloten, hierdoor wordt een goede luchtdoorvoer naar beneden mogelijk over de gehele lengte van de radiator. 

Bij dit systeem wordt de luchtstroom vanaf de ventilator die naast de radiator staat door de radiator gestuurd. Het luchtdebiet van de Radiator Heat Assistent is door u zelf in te stellen tot 600m3 per uur zodat u zelf het (voor u) aanvaardbare geluidsniveau kunt bepalen.

Via een temperatuursensor wordt de Radiator Heat Assistent geactiveerd wanneer de radiatoren warm zijn en gedeactiveerd wanneer ze weer afkoelen. U hoeft dus niets anders te doen dan het afstellen van de ventilator op de juiste voor u acceptabele snelheid.

Om het binnen (alleen met de radiatoren) snel warm te krijgen is het van belang dat de warmte zo laag mogelijk begint, het liefst op vloerniveau. Hiervoor wordt aan de onderzijde van de radiator een kunststof hoeklijn geplaatst, zodat de lucht naar voren over de vloer wordt gestuurd (zie foto's).

In de zomer is het mogelijk om dit om te draaien, dan moet de koele lucht tussen de radiator van onder naar boven gestuurd worden. De onderkant en de kant waar de ventilator niet zit (dus bij de aanvoer- en afvoerzijde) worden dan afgesloten. De ventilator, die links of rechts aan de zijkant van de radiator staat, wordt dan verplaatst van boven naar beneden.

Wat betreft geluid zijn alle systemen (ook Speedcomfort en Heatfan) hoorbaar. Als het in de zomer warm is, wordt de airco aangezet. Deze hoor je ook heel goed, maar wordt geaccepteerd omdat het dan lekker koel wordt binnen.
Die acceptatie moet ook gelden in de winter, zeker als besparing op hoge energiekosten.